Zasebnost

ZASEBNOST IN PIŠKOTKI

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, namenjenih zaščiti pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Brez vaše posebne privolitve vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

ZA KAJ SE VAŠI PODATKI UPORABLJAJO?

Kot registrirani uporabniki portala Galateia lahko objavljate različne vsebine, komentirate in ocenjujete. Pri registraciji zato potrebujemo vaše ime in priimek ter druge osebne podatke, ki bodo ostali znani le nam. Podatke, ki jih želite izpostaviti, razen osnovnih določate sami v nastavitvah svojega profila.

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg navedenih podatkov tudi vaš naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.
Z registracijo na portalu Galateia dovoljujete podjetju RD d.o.o. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi. V praksi bomo vaše podatke občasno uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere lahko z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Ker je naša storitev vezana na informiranje članov portala z registracijo soglašate, da vas dodamo na naš seznam sporočanja. S seznama se lahko kadarkoli odjavite, čeprav boste s tem izgubili del funkcionalnosti portala oziroma vašega članstva.

IZBRIS

Na vašo zahtevo bomo vaše podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. V primeru, ko portala Galateia kot registrirani uporabnik ne boste uporabljali več kot tri leta, bomo vaše podatke trajno izbrisali. Po izbrisu podatkov o vašem Galateia računu bomo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje, v zakonskem roku hranili le podatke o vaših nakupih.

PIŠKOTKI

Med obiskom naših spletnih strani na vašo napravo naložimo piškotke, ki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij in funkcionalnosti, ki vam je na voljo. Z njimi bo ob vaših naslednjih obiskih enostavnejša prijava, prikaz strani bo vedno tak, kot ste si izbrali nazadnje in podobno. Predvsem pa piškotki omogočajo velik del funkcionalnosti portala, vključno s spletno trgovino, zato so za nemoteno delovanje portala nujni. Če se z uporabo piškotkov ne strinjate, se v portal ne prijavljajte.

S piškotki ne zbiramo informacij, po katerih bi vas bilo možno prepoznati, vas elektronsko nadlegovati ali podobno. So pa za delovanje strani nujni, zatorej morajo biti za nemoteno delovanje prisotni. Prosimo vas, da nadaljujete z uporabo strani le, če s tem soglašate. V primeru vprašanj ali dvomov vas vabimo, da nas o tem povprašate na naslov info@galateia.si.

Naša spletna stran je le ena izmed mnogih strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov, njihovi piškotki niso nikakor povezani z nami.

Po slovenski zakonodaji to predstavlja večji poseg v zasebnost uporabnika, zato za njihovo uporabo potrebujemo vašo privolitev. Vsem uporabnikom naših strani svetujemo, da v uporabo piškotkov privolijo.

V primeru nesoglasja bo delovanje strani lahko moteno oziroma funkcionalnost okrnjena.
VAŽNO: Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa kadarkoli trajno zbrišete.

VAŠA PRIVOLITEV

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili.

O morebitnih spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Če na tej strani niste našli ustreznega pojasnila, vas vabimo, da obiščete stran z odgovori na pogosta vprašanja.